Kinesitherapie

Bij KORE kan je terecht voor een gevarieerd aanbod aan behandelingen. Neem contact op voor een intakegesprek om te bepalen bij welke behandeling jij het meest baat hebt.

Wist je trouwens dat je kinesitherapie bij KORE gemakkelijk combineert met osteopathie? Dit bevordert het zelfgenezend vermogen van je lichaam waardoor je herstel nog vlotter verloopt.

Image

Sportletsels

Een kneuzing opgelopen bij het joggen? Een spierscheur door een foute val op het voetbalveld? Of verrekte je een ligament bij het turnen? Wat je niveau of sportgebied ook is, samen met jou werkt KORE aan jouw sporthervatting.

Na een grondig onderzoek werken we een gedetailleerd plan uit. We luisteren hierbij naar jouw wensen en noden, maar ook naar eventuele aanbevelingen van een arts. Aan de hand van het totale plaatje, begeleiden we jou zo snel en zo veilig mogelijk terug naar je actieterrein. KORE ondersteunt je stap voor stap tijdens je volledige revalidatietraject: van in de praktijk tot de sportspecifieke terugkeer.

NEEM CONTACT VOOR SPORTREVALIDATIE

Blessurepreventie

KORE helpt je bij het preventief behandelen van blessures. Met een uitgebreid onderzoek brengen we onevenwichtigheden en bewegingsbeperkingen in kaart. Deze worden door middel van verschillende technieken aangevuld met oefentherapie. Zowel osteopathie als kinesitherapie zijn hierin zeer waardevol.

Kom langs bij KORE om samen te bekijken welke therapie en technieken jou het best ondersteunen.

VOORKOM BLESSURES MET KORE

Rug- en nekklachten

Heel wat mensen ondervinden regelmatig klachten ter hoogte van de nek, borst of onderrug. Je bent niet alleen. Rugklachten hebben verschillende oorzaken en kunnen heel wat gevolgen met zich meebrengen: krachtverlies, verandering van gevoel, uitstralingspijn. Deze klachten zijn complex en vereisen een holistische en gespecialiseerde aanpak.

Met een intakegesprek en onderzoek brengen we de mogelijke oorzaken van je klachten in kaart. Op basis van deze resultaten stelt KORE een behandelplan op met manuele technieken, oefentherapie of een combinatie van beide.

IK WIL VAN MIJN RUG- EN NEKKLACHTEN AF

Orthopedische letsels

Voor letsels aan botten, gewrichten, spieren en pezen ben je bij KORE aan het goede adres. Misschien kreeg jij een nieuwe knie, heup of schouder of heb je net een orthopedische operatie achter de rug. Wanneer jouw arts aangeeft dat de kinesitherapie opgestart kan worden, gaan wij aan de slag. We bespreken welke doelen jij opnieuw wil behalen en hoe we deze zullen bereiken. En uiteraard voegen we meteen de daad bij het woord.

Door jouw therapie te combineren met osteopathie verloopt het herstelproces en dus je revalidatie zo optimaal mogelijk.

IK HEB ORTHOPEDISCHE KINESITHERAPIE NODIG

Hoofdpijn

Spanningshoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijn. Elke soort hoofdpijn heeft zijn eigen karakteristieken en mogelijke oorzaken. Het is dan ook een van de meest voorkomende gezondheidsklachten. Toch bestaat er geen sluitend receptenboek om het te verhelpen. KORE past zijn behandelstrategie dan ook aan volgens jouw noden en wensen.

We zoeken samen naar wat voor jou werkt. Dit leidt tot een geïndividualiseerd behandelingsplan dat kan bestaan uit een combinatie van manuele technieken, dry needling en oefentherapie. Ook door middel van osteopathie pakken we de oorzaak van je hoofdpijnklachten aan.

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR KINESITHERAPIE

Duizeligheid

Duizeligheid is een vaak voorkomende klacht. Ongeveer 5 % van de totale bevolking krijgt hier op een bepaald moment mee te maken. Hierdoor verhoogt het risico op valpartijen, wat dan weer tot zware blessures kan leiden. Jammer genoeg blijven mensen vaak met klachten van duizeligheid rondlopen.

Er zijn heel wat zaken die duizeligheid of evenwichtsproblemen veroorzaken. Aan de hand van een specifiek onderzoek gaan we na wat de oorzaak is van jouw klachten en stellen we een specifiek behandelingsplan op. Dit kan bestaan uit manuele therapie, een toepassen van een Epley- of Semont-manoeuvre of oefentherapie.

LAAT JE DUIZELIGHEID BEHANDELEN

Pre- en postnatale sessies


Als toekomstige of nieuwe mama komen er heel wat uitdagingen op je af: je hormonenhuishouding, je mentale veerkracht, de samenstelling van je gezin, je lichaam. Je gezin en je baby hebben je zorg dag en nacht nodig, maar vergeet niet dat alles begint met zorgen voor jezelf. Hier kan KORE jou bij helpen.

Tijdens een zwangerschap ondergaat een lichaam heel wat fysieke veranderingen door de gierende hormonen en de groei van de foetus. Dit brengt soms ongemakken met zich mee zoals rug- en bekkenklachten. Door oefentherapie en zachte manuele technieken pakken wij deze klachten samen aan.

Vaak leidt de nakende bevalling tot ongerustheid en vragen. Wat staat mij te wachten? Hoe kan ik mij hierop voorbereiden? Hoe kan mijn partner mij ondersteunen? Bevallen is een natuurlijk proces, maar toch kan je je hierop anticiperen. Tijdens de prenatale sessies overlopen we het volledige proces en leer je hoe jij hier bewust mee kan omgaan. Ook partners worden hierbij betrokken. We overlopen hoe zij jou tijdens de arbeid en de bevalling het best kunnen helpen en ondersteunen.

Na de bevalling is je lichaam nog steeds gewijzigd en treden er soms fysieke ongemakken zoals lage rugpijn, bekkenproblemen, urineverlies. Opnieuw beginnen sporten kan daardoor een hele uitdaging zijn. Niet alleen fysiek, maar ook praktisch. Lang weg zijn van je baby is de eerste maanden niet altijd even gemakkelijk. Daarom stelt KORE een oefenschema op die je gemakkelijk met je baby combineert. Zo werk jij zonder zorgen en op een veilige manier aan je post-babylichaam.

Bij KORE begeleiden we je ook perinataal met aangepaste osteopathie. Door deze behandelingen stemmen we alle systemen van je lichaam weer optimaal op elkaar af waardoor je voor, tijdens en na de zwangerschap het meest comfort ervaart.

IK WIL PRE-OF POSTNATALE KINE