Specialiteiten

Kinesitherapie bestaat in verschillende vormen. Ook KORE past verschillende technieken toe. Margot en Louis scholen zich dan ook regelmatig bij om op te hoogte te blijven van nieuwe behandelmethodes en om hun techniek te onderhouden en te verbeteren, natuurlijk.
Image

Dry needling


Dry needling is een wetenschappelijke behandelmethode. Hierbij worden spieren die verantwoordelijk zijn voor een specifiek pijnpatroon met een fijne naald aangeprikt. Door het aanprikken van deze triggerpunten ontspant de spier snel en langdurig.

Na de behandeling kan er stijfheid optreden die in de loop van de volgende dagen afneemt. KORE geeft je de nodige informatie mee om deze napijn te verzachten. Als de stijfheid verdwijnt, ondervind je een merkbare verbetering van je initiële klachten.

Officieel myofasciaal therapeut

In 2018 volgde Margot de opleiding dry needling bij The Hive Academy. In 2020 vervolledigde ze het traject en slaagde ze voor het eindexamen. Daardoor werd ze opgenomen in de officiële lijst van myofasciaal therapeuten. Margot blijft zich verdiepen in deze behandelmethode door specifieke clinical topics te volgen. Zo kan ze jou nog beter begeleiden tijdens jouw revalidatie.
MAAK EEN AFSPRAAK VOOR DRY NEEDLING

Taping


Klassieke tape

Deze techniek wordt vooral gebruikt om een relatief strikte beperking op te leggen in een specifiek gewricht. Ook bij spierletsels wordt dit toegepast. In de eerste fase van grote spierscheuren of -kneuzingen wordt klassieke tape gebruikt als ondersteuning.
Image

Kinesiotape

Deze elastische tape heeft specifieke kenmerken: 100 % katoen, antiallergische lijmlaag en een golvend patroon. Bij deze techniek steunen we op het principe dat activiteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen, omdat dit verschillende lichaamsprocessen beïnvloedt.

We gebruiken de rekbaarheid van de tape ten opzichte van de huid. Dit creëert een liftend effect dat leidt tot een verbeterde bloedcirculatie, een betere lymfedrainage en pijndemping.

Dit tapingconcept ondersteunt het fysiologisch bewegen, waardoor het lichaamseigen herstelproces geactiveerd wordt. Hierdoor wordt de fysiologische bewegingsketen geoptimaliseerd en dit leidt tot:

- een steunfunctie ten opzichte van spieren, pezen en ligamenten
- ontspanning van spieren en fascia
- begeleiding van het bewegingsapparaat bij werk- of sporthervatting
- houdingscorrectie

ik wil een afspraak