Osteopathie

Osteopathie is een manuele behandelingstherapie die de patiënt in zijn geheel benadert. De oorzaak van pijn of ongemak kan namelijk op een andere plek liggen dan je effectieve klacht. Het lichaam is een wisselwerking van verschillende systemen. Wanneer 1 systeem in de problemen komt, heeft dit een invloed op de andere systemen, wat kan leiden tot verscheidene symptomen.
Image

Wanneer is osteopathie aangewezen?

Bij rug- en nekproblemen zoals pijn, een lumbago, een hernia, blokkades, spierstijfheid of beperkte of verminderde beweeglijkheid.

Voor gewrichtsproblemen: pijn, artrose, frozen shoulder, een tenniselleboog, gespannen kaakgewricht.

Hoofdpijn: spanningshoofdpijn, migraine of duizeligheid.

Bij sportletsels: verstuikingen, herhaalde ontstekingen, tendinitis, krampen, scheuren, zware benen.

Orgaanklachten: zure oprispingen, maagklachten, opgeblazen gevoel, darmklachten, constipatie, verteringsproblemen.

Wat doet de osteopaat?

Aan de hand van een uitgebreid vraaggesprek en onderzoek worden bewegingsverliezen in het lichaam opgespoord. De osteopaat combineert 3 systemen: structureel, visceraal en cranio-sacraal. Dat houdt in dat de osteopaat aan de slag gaat met spieren, gewrichten, organen en hun functies, en bewegingen van de schedel.

Door het behandelen van deze bewegingsverliezen, wordt het zelfgenezende vermogen gestimuleerd. Daardoor kan het lichaam zich verder herstellen. Het is een actieve behandelstrategie waarbij de patiënt centraal staat.

Osteopathie bij baby’s en kinderen

Ook voor osteopathie bij baby’s en kinderen ben je bij KORE aan het juiste adres. Zij hebben een eigen lichaamsbouw en dus is een aanpaste behandeling van toepassing. Osteopathie ondersteunt kinderen bij een optimale lichamelijke, intellectuele en emotionele ontwikkeling.

Waar kan de osteopaat bij helpen:

- Voorkomen van krampen of reflux
- Verhelpen van voorkeurshoudingen of houdingsafwijkingen
- Aanpakken van slaapproblemen
- Asymmetrisch stappen
- Motorische achterstand
- Groeistoornissen
- Verhelpen van vaak terugkerende kwaaltjes zoals verkoudheden, oor- en oogontstekingen
- Valpartijen
- Sportongevallen
- Groeipijnen

We passen zachte druktechnieken toe bij kleine en grotere klachten. Als ouder blijf je de hele sessie dicht bij je kind, zo is iedereen het meest op zijn gemak.

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR
OSTEOPATHIE BIJ KINDEREN

Perinatale osteopathie

Ervaar je ongemakken tijdens je zwangerschap? Of wil je na de bevalling je lichaam weer helemaal fit krijgen? Dan is osteopathie een goed idee.

Je osteopaat bevordert de doorbloeding en beweeglijkheid van de organen in het kleine bekken. Door blokkades en verhoogde spierspanning weg te werken ervaart een zwangere vrouw meer beweeglijkheid en comfort. Osteopathie kan ook zinvol zijn ter ondersteuning van vruchtbaarheidsbehandelingen.

Heb je twijfels over deze behandeling? We bespreken graag hoe we te werk gaan.

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR OSTEOPATHIE

Osteopathie bij sportletsels

Van recreatieve sportieveling tot atleten op topniveau, osteopathie in de sport is niet meer weg te denken. Een regelmatig bezoek aan de osteopaat voorkomt en behandelt blessures en structurele sportafhankelijke klachten zoals schoudersproblemen, lies- en hamstringletsels, en rug- en nekklachten.

Een sportosteopaat helpt je bij:

- rug- en nekpijn
- schouder-, elleboog- of polsklachten
- enkel-, knie- of heupklachten
- liespijn
- ontstekingen van pezen of gewrichten
- terugkerende blessures
- zware benen
- moeilijke recuperatie
- vermoeidheid

Door een multidisciplinaire samenwerking tussen een arts, kinesist, personal trainer, diëtist en osteopaat bereikt een sporter de beste resultaten. Haal alles uit de kast voor de allerbeste vorm.

IK WIL TOPRESULTATEN HALEN

Preventieve osteopathie

Beter voorkomen dan genezen. Tijdens een uitgebreid onderzoek merken we je bewegingsbeperkingen op. Deze pakken we aan om klachten op korte of lange termijn te vermijden.